Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΙ το blog μας θύμα απάτης από....το Μητσικώστα

Πριν δύο ημέρες δημοσιεύσαμε ένα άρθρο το οποίο μας έκανε εντύπωση με τίτλο: "Από το 1952 γνώριζαν τι θα συμβεί στην Ελλάδα;" Είχαμε τότε σημειώσει κάτι που όσοι αναδημοσίευσαν το άρθρο επί το πλείστον το έσβησαν και αυτό ήταν η εξής φράση: "Κατά πάγια πολιτική μας θα εξακριβώσουμε την αλήθεια του κειμένου και τις επόμενες μέρες θα σας παρουσιάσουμε και που μπορείτε να βρείτε και εσείς οι ίδιοι το αναφερθέν βιβλίο..Διαβάστε:"

Την επομένη κιόλας αναζητήσαμε την ύπαρξη των εκδόσεων και του συγκεκριμένου βιβλίου στα τρία μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία της χώρας (ή τα πιο γνωστά αν προτιμάτε) και η απάντηση ήταν πως κανείς δε γνώριζε κάτι. Ψάξαμε και από γνωστούς μας με αριστερή ιδεολογία τον τόσο σημαντικό συγγραφέα Ισίδωρο Πόσδαγλη αλλά και από εκεί καμία απάντηση. Με μια απλή αναζήτηση στο google επίσης.

Στα παραπάνω ήρθε να προστεθεί η άποψη αναγνώστη μας ότι πρόκειται για μια μεγάλη φούσκα η οποία του ήρθε στο μυαλό όταν έβλεπε μια σειρά του Μητσικώστα και μας παρέπεμψε στο άρθρο που θα διαβάσετε αφού σας πούμε ότι θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε μήπως όντως υπάρχει,γιατί πρόκειται για ένα πολύ δυνατό άρθρο,αλλιώς θα ψάξουμε μήπως βρούμε ποιός κατάφερε να φτιάξει αυτή τη τόσο καλοστημένη προπαγάνδα και τι σχέδια εξυπηρετεί.

Δε θα ζητήσουμε συγγνώμη από τους αναγνώστες μας διότι το αναδημοσιεύσαμε με επιφύλαξη και ήδη δύο μέρες μετά,έπειτα από έρευνα και δικές σας παρατηρήσεις βλέπουμε πως κάτι δε πάει καλά,κάτι που μόνο το adiavroxoi.blogspot  και το δικό μας (foititesoikonomikon.blogspot) μπήκαν στη διαδικασία να πράξουν,σε αντίθεση με τα πιο μεγάλα blogs που απλά αναδημοσιεύουν.


Το άρθρο από το adiavroxoi.blogspot:

Τις τελευταίες εβδομάδες κάνει θραύση στο Internet ένα κείμενο που τιτλοφορείται "Ισίδωρος Πόσδαγλης: Ο Εθνικός Αγωνιστής, Ο Πατριώτης Οικονομολόγος". Τάχα μου και δήθεν ήταν ένας πατριώτης κομμουνιστής που έγραψε το... φοβερό βιβλίο "Πατριωτική Οικονομική Πολιτική". Το κείμενο, που χρονολογείται από (περίπου) το 2007 και αναπαράγεται άκριτα από χιλιάδες blogs λέει το βιβλίο του Πόσδαγλη είναι «ένα μικρό βιβλιαράκι που "κάποιοι" φρόντισαν να εξαφανιστεί. Αντίτυπά του μοιράζονταν από χέρι σε χέρι μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, περίπου τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη του έκδοση από τις οικονομικές εκδόσεις "Μπιστιρλή"». 
Από την πρώτη κιόλας ματιά φαίνεται ότι πρόκειται για κατασκευή και internet hoax αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να σταθεί ως απόδειξη. Ένα μικρό ρεπορτάζ σε φίλους που τυγχάνουν μέλη του κόμματος (ένα είν' το κόμμα) και έχουν "μαύρη ζώνη" στην ιστορία του ΚΚΕ απέβη άκαρπο στο να συγκεντρωθεί οποιοδήποτε στοιχείο για τον θρυλικό "Ισίδωρο Πόσδαγλη". Άφαντος! Επίσης, μια βόλτα σ' όλα (σχεδόν) τα καλά παλαιοβιβλιοπωλεία των Αθηνών και πάμπολλες ερωτήσεις για το... φοβερό βιβλίο "Πατριωτική Οικονομική Πολιτική" απέβη ομοίως άκαρπη. Κανένας δεν το γνώριζε. Ούτε οι πιο ηλικιωμένοι και καταρτισμένοι συλλέκτες παλαιών βιβλίων.
Χαριστική βολή στον μύθο του "Ισίδωρου Πόσδαγλη" ήταν το όνομα του εκδοτικού οίκου, ο οποίος υποτίθεται ότι τύπωσε το πόνημά του: οικονομικές εκδόσεις "Μπιστιρλή". Σχεδόν ταυτόσημο με το όνομα του συγγραφέα "Λέλου Μπιστερλή", το οποίο παρουσίαζε ο Μητσικώσταςόταν μιμείτο τον Λιακόπουλο. Παρατίθεται και το σχετικό βίντεο (με πολλές αποκαλύψεις για τα κοιτάσματα... κλανίου) προς τέρψιν των επισκεπτών μας.
Γιατί κυκλοφόρησε αυτό το φούμαρο με το... «φοβερό βιβλίο "Πατριωτική Οικονομική Πολιτική"»; Όποιος γνωρίζει τα στοιχειώδη κολπάκια της προπαγάνδας καταλαβαίνει γιατί. Για να διασύρει εκ των προτέρων βιβλία και απόψεις με ουσία που στρέφονται εναντίον του «μονοδρόμου» της τρόικας.
Guys we've got it! Try again...

http://www.youtube.com/watch?v=T0TTMeYKWEA&feature=player_embedded

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο blog tyxaios υπάρχει γωτογραφία με το εξώφυλλο του βιβλίου http://tyxaios.blogspot.com/2012/01/blog-post_12.html

Unknown είπε...

Περιμένουμε νεώτερα από την έρευνα του Λόγιου Ερμή,ασχολείται αυτός

ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ είπε...

Το βιβλίο υπάρχει, το χεισ την κατοχή του γνωστο σε μας πρόσωπο και ήδη φωτογραφίες , ο χάρτης και το εξώφυλο κυκολοφορούν στο ιντερνετ...δεν σας κάνει εντύπωση οτι μοιαζει σαν να μην κυκλοφόρησε ποτέ αυτό το βιβλίο ;;;

Ανώνυμος είπε...

Είναι προφανές ότι πρόκειται για έξυπνη απάτη. Απόδειξη (και) το δήθεν εξώφυλλο που είναι κραγμένη φωτοσοπιά από αμόρφωτο (και όχι αόρατο ή τυχαίο...) που δεν γνωρίζει την κλίση μετά το "Τύποις"...

Ανώνυμος είπε...

Παίδες μούφα είναι...
Ο χάρτης των Ναζί δε γίνεται να έχει τη Γιουγκοσλαβία και την πρώην ΕΣΣΔ χωρισμένες!
Για δείτε το λίγο καλύτερα...
;)

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά για το βιβλίο αυτό μιλούσε ο Βελόπουλος χθες στην στην εκπομπή του 8/2/12 και είπε οτί το έχει στο αρχχείο του.