Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Η πτώχευση της Ελλάδας σώζει τις Η.Π.Α; .Ας τη μεγαλοποιήσουμε

Σε καθημερινή βάση βλέπουμε στην Ελλάδα να πραγματοποιείται ένας χάρτινος πόλεμος που στόχο έχει τη χώρα μας και εκτός από σπασμωδικά δημοσιεύματα που ξεκινάνε από τη Γερμανία (κλασικές περιπτώσεις Focus) υπάρχει μια οργανωμένη κίνηση με δημοσιεύματα, άρθρα, πρωτοσέλιδα, και δηλώσεις ατόμων με βαρύνουσα άποψη οι οποίες έχουν μια κοινή συνισταμένη...Ξεκινούν από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και γίνονται με αμείωτη ένταση.

Ίσως πουν οι πιο πολλοί ότι πρόκειται για ακόμα ένα σχέδιο συνωμοσίας ή αλλιώς για έναν ακόμα τρόπο  να προσπαθήσουμε να αποποιηθούμε τις ευθύνες που φέρουμε όλοι ως χώρα για το ότι φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Πάμε λοιπόν με κοινή λογική και με στοιχεία που υπάρχουν παντού δημοσιευμένα να δείτε τι εννοούμε και τα συμπεράσματα..δικά σας

Οι ΗΠΑ έχουν το μοναδικό παγκοσμίως πλεονέκτημα να διαθέτουν νόμισμα, πάνω στο οποίο στηρίζεται το διεθνές χρηματιστηριακό/χρηματοπιστωτικό σύστημα και στο οποίο διεξάγεται το διεθνές εμπόριο. Όντας στη χειρότερή τους κρίση από το 1929 και έχοντας τόσα πολλά ανοιχτά μέτωπα ,με τις αναδυόμενες οικονομίες,πυρήνας τους είναι γνωστό σε όλους πλέον BRIC,και την ισχυρή ευρωπαϊκή νομισματική ένωση το μέλλον της υπερδύναμης οριζόταν δυσοίωνο.Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα,έκθεση του ΟΗΕ έκανε λόγο πλέον για αποκαθήλωση του δολαρίου από το ρόλο του ως παγκόσμιου νομίσματος.

Έχοντας οι ΗΠΑ απέναντί τους ένα ισχυρότατο ευρώ και έχοντας ως πάγια τακτική να υποτιμούν συνεχώς το δολάριο ώστε να γίνονται ανταγωνιστικές στο διεθνές εμπόριο είδαν τις αναπτυσσόμενες χώρες να χρησιμοποιούν το ευρωπαϊκό νόμισμα ως αποθεματικό τους και να παύουν σιγά σιγά να αποθηκεύουν δολάριο.Σε συνάρτηση με το ότι το 2006 η αγορά κατοικίας στην Αμερική δέχτηκε ένα πυρηνικό χτύπημα, οι προαναφερθείσες χώρες,όπως Βραζιλία,Ρωσία,Κίνα,Ινδία,Τουρκία,Σαουδική Αραβία κτλ κτλ στράφηκαν στο ευρώ ώστε να προστατευθούν από την επερχόμενη κρίση...Οι ΗΠΑ,θα το άφηναν αυτό να συμβεί με σταυρωμένα χέρια;

Οι ΗΠΑ( Όταν λέμε ΗΠΑ εννοούμε το εξής τρίγωνο FED,Υπουργείο Οικονομικών,ΔΝΤ το οποίο και σε επόμενο άρθρο μας θα δούμε πόσο καλά συνδέεται ) έβαλαν εμπρός ένα σχέδιο που θα είχε στόχο το ευρώ και την αχίλλειο φτέρνα του,την ελληνική οικονομία. Η στρατηγική έκανε λόγο ακόμα και για κατάρρευση της πολιτικής ένωσης της Ε.Ε. και σε συνδυασμό με χρηματιστηριακές επιθέσεις δημιούργησαν τέτοιο κλίμα ώστε να αποτρέψουν τις όποιες αποσχιστικές τάσεις και να μπει στο μυαλό όλων η αμφιβολία για το αν θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει ένας ουσιαστικός αντικαταστάτης του δολαρίου.

Ηθοποιοί σε αυτό το έργο πρωταγωνίστησαν οι κύριοι Σόρος και Πόλσον καθώς και το σύνολο των δημοσιογραφικών πρακτορείων (Bloomberg,ΒΒC,Financial Times,εκθέσεις των οίκων αξιολόγησης,επενδυτικές ευκαιρίες που ζητούσαν ποντάρισμα κατά του ευρώ και υπέρ της ελληνικής χρεοκοπίας συνιστούν έναν καλά σχεδιασμένο μηχανισμό που οδήγησε την Ελλάδα να θεωρείται ως η πρώτη υποψήφια στον πλανήτη για χρεοκοπία και προκαλούμε όποιον δε θεωρεί άδικη αυτή τη πρωτιά για τη χώρα μας) Αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του State Department αποκάλυψαν πως οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει τη Σαουδική Αραβία πως αν σταματήσουν να συνδέουν τη πώληση του πετρελαίου τους με δολάριο θα τους κήρυτταν πόλεμο,οπότε δε θα είχαν πρόβλημα να δημιουργήσουν ένα καλοστημένο νομισματικό πόλεμο στην Ε.Ε. για να μη χάσουν το μονοπώλιό τους.

Το δολάριο λοιπόν,παρέμεινε ο κυρίαρχος και συνέχιζε να τυπώνει η FED καινούργιο χρήμα, έτσι υποτίμησε και άλλο το αποθεματικό των υπολοίπων χωρών, οι οποίες μαζικά αντέδρασαν και υποτίμησαν και αυτές τα εθνικά τους νομίσματα. Οι ΗΠΑ όμως γνώριζαν ότι διαιρεμένοι δε μπορούν να τις πλήξουν, συνυπολογιζόμενες επίσης τα εκατοντάδες δις που άμεσα ή έμμεσα κέρδισαν Γερμανία και Γαλλία από την ελληνική κρίση και έτσι απέφυγαν την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάκαμψη του (θυμηθείτε πόσες φορές τελείωσαν διαβουλεύσεις με τη Μέρκελ,το Σαρκοζί και πλήθος άλλος αξιωματούχων και το δελτίο τύπου ήταν πενιχρό), ήξεραν πως κέρδισαν και αυτό το πόλεμο. Κλείνοντας, η ελληνική αστάθεια θα συνεχίζει να παίζει καταλυτικό ρόλο στην ευρωπαϊκή κρίση και το ΔΝΤ ξέρει τη συνταγή ώστε το ελληνικό θρίλερ να έχει ακόμα πολλά επεισόδια και συγκινήσεις.

Σίγουρα η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα πιο διεφθαρμένα πολιτικά συστήματα ,μια οικονομική στρατηγική που συχνά νιώθεις ότι δεν υφίσταται και ένα Υπουργείο Οικονομικών που δίνει μεταπτυχιακά στη δημιουργική λογιστική...Ίσως όμως υπάρχουν και άλλες χώρες που δεν μπήκαν στο ευρώ με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και που αν συνυπολογίσεις στο χρέο τους όλους τους κρυφούς λογαριασμούς φτάνουμε στο αστρονομικό ποσοστό του 500% και δε μιλάμε για δις,όπως το ελληνικό μα για τρις,όμως η Ελλάδα υπήρξε το μαύρο πρόβατο...Μείνετε μαζί για το επόμενο κομμάτι  του παζλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: