Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Η JP Morgan ζητά από τους επενδυτές να ποντάρουν στην ελληνική χρεοκοπία

Όπως μας ενημερώνει η οικονομική εφημερίδα Ημερησία σε άρθρο της, η γνωστή τα τελευταία χρόνια σε όλους μας J.P. Morgan (δείτε στο πρόσφατό μας ντοκιμαντέρ περισσότερα για την εταιρία http://www.youtube.com/watch?v=59j-be4jP5o) προτείνει στους πελάτες της, μιας και πρόκειται για επενδυτική εταιρία, να ξεκινήσουν να ξεκοκαλίζουν το ελληνικό real estate αλλά τους προτείνει επίσης να πάρουν δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες για τη χρηματοδότηση των στόχων τους… Γιατί εμπιστεύονται τις ελληνικές τράπεζες θα έλεγε κάποιος…

Το δημοσίευμα όμως συνεχίζει κάνοντας λόγο ότι τις αγορές που θα κάνουν οι επενδυτές τους στην Ελλάδα, αγοράζοντας Γη, θα ήταν ιδανικό να την έκαναν μέσω δανείων από ελληνικές τράπεζες και έτσι θα είχαν διπλό κέρδος αν συνέχιζαν και πόνταραν στη χρεοκοπία και είσοδο της χώρας μας στη δραχμή, μιας και με αυτό τον έξυπνο τρόπο θα αγόραζαν κομμάτια Γης που ήδη έχουν χαμηλή αξία λόγω της ελληνικής κρίσης αλλά και αν ποντάρουν στη χρεοκοπία της Ελλάδας θα ξεπληρώσουν το δάνειο στην υποτιμημένη δραχμή.

Προσπαθώντας να αναλύσουμε τις συνεχιζόμενες παροτρύνσεις αμερικανών για επένδυση ΥΠΕΡ της χρεοκοπίας της Ελλάδας θα παρατηρούσαμε πως για ακόμη μια φορά η JP Morgan παίζει τον Δούρειο Ίππο των ΗΠΑ, οι οποίες βλέπουν πως όλοι βρήκαν στο πρόσωπο του Ευρώ ένα νέο νόμισμα που θα μπορούσε να αντικαταστήσει το δολάριο και να σπάσει το παγκόσμιο μονοπώλιό του. Κατά αυτό τον τρόπο οι ΗΠΑ δε θα μπορούσαν να βγαίνουν από κάθε κρίση τόσο εύκολα, τυπώνοντας δηλαδή νέο χρήμα που το κρατάνε στα αποθεματικά τους όλες οι σοβαρές οικονομίες του πλανήτη και προσπαθούν με κάθε τρόπο να διασπάσουν το ευρωπαϊκό νόμισμα, χτυπώντας το αδύνατό της σημείο που ακούει στο όνομα Ελλάδα (και κατ΄επέκταση Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία). Μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα βύθιζε το ευρώ και θα έκανε σαφές ότι το μονοπώλιο του δολαρίου παραμένει. Ίσως αυτός είναι και ένας λόγος για τη λυσσαλέα επίθεση και προσπάθεια χρεοκοπίας από αμερικανικούς οργανισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: