Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Από το 1952 γνώριζαν τι θα συμβεί στην Ελλάδα;

Διαβάσαμε ένα άρθρο και μας έκανε τεράστια εντύπωση.Το τελευταίο καιρό πολλοί ανακαλύπτουν τη διαχρονική γραφή ποιημάτων και άρθρων,όμως όταν έπεσε το συγκεκριμένο στην αντίληψή μας δε το πιστεύαμε το πόσο "μέσα" έπεσε στις προβλέψεις του ένας άνθρωπος ΤΟ 1952...
Κατά πάγια πολιτική μας θα εξακριβώσουμε την αλήθεια του κειμένου και τις επόμενες μέρες θα σας παρουσιάσουμε και που μπορείτε να βρείτε και εσείς οι ίδιοι το αναφερθέν βιβλίο..Διαβάστε:

Ήταν Γενάρης του 1952, όταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης ολοκλήρωνε το πόνημά του "Πατριωτική Οικονομική Πολιτική", ένα μικρό βιβλιαράκι που "κάποιοι" φρόντισαν να εξαφανιστεί. Αντίτυπά του μοιράζονταν από χέρι σε χέρι μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, περίπου τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη του έκδοση από τις οικονομικές εκδόσεις "Μπιστιρλή", το γνωστό στους μυημένους εξειδικευμένο εκδοτικό οίκο που από τις αρχές του αιώνα εξέδιδε τα πλέον προχωρημένα επιστημονικά συγγράμματα για λίγους και εκλεκτούς.
Ποιος ήταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης; 
Γεννήθηκε στη Λαμία το 1907. Εντάχθηκε από πολύ νωρίς, ήδη από το 1922 στην ηλικία των 15 χρονών, στον "Όμιλο Ελεύθερης Σκέψης" κι άρχισε να διαμορφώνει την πατριωτική του οικονομική θεωρία.
Μετά, έφυγε για τη Σοβιετική Ένωση όπου σπούδασε οικονομικά στο Κρατικό Πανεπιστήμιο  της Μόσχας -το γνωστό μετονομασθέν σε Λομονόσοφ - και στη συνέχεια εργάστηκε μαζί με μερικά από τα πιο κορυφαία μυαλά της εποχής του σε ορισμένα από τα πιο προχωρημένα και άκρως απόρρητα οικονομικά προγράμματα της τότε Σοβιετίας.
Το 1940 επιστρέφει στην Ελλάδα, εντάσσεται στην Αντίσταση και με το τέλος του πολέμου συλλαμβάνεται από τους Άγγλους και παραδίδεται στη Χωροφυλακή. Μένει φυλακισμένος, "ξεχασμένος" για χρόνια. Στο κρατητήριο ολοκληρώνει το βιβλίο "Πατριωτική Οικονομική Πολιτική" που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον εκδοτικό οίκο "Μπιστιρλή", ο οποίος και το εκδίδει. Το βιβλίο είναι δυναμίτης, αφού περιέχει μερικά από τα πιο πρωτοποριακά μοντέλα οικονομικής πρόβλεψης που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Επιπλέον, προβάλλει το πατριωτικό μοντέλο της οικονομίας και προκαλεί πάταγο στους τότε διεθνείς οικονομικούς κύκλους και σε πρόσωπα που διαμόρφωναν τη διεθνή οικονομική πολιτική.
Αυτά για την ιστορία. Απλά να προσθέσουμε ότι αρκετοί Έλληνες που εργάζονται σε μεγάλους διεθνείς Οίκους - που σήμερα κάποιοι εξ΄αυτών των Οίκων μας ταλανίζουν - έχουν δει στις βιβλιοθήκες Διευθυνόντων Συμβούλων και άλλων κορυφαίων στελεχών το βιβλιαράκι του Ισίδωρου Πόσδαγλη. Του μεγάλου Αγωνιστή και Οικονομολόγου. Ίσως κάποια στιγμή αξίζει να ασχοληθούμε και να αναφέρουμε πολύ περισσότερα για ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά μυαλά που γέννησε αυτός ο τόπος.

Τι έγραφε στο βιβλίο του ο Πόσδαγλης και γιατί δεν θέλουν να το ξέρουμε;
Μερικές μόνο αναφορές από το βιβλίο του Πόσδαγλη - το οποίο θυμίζουμε γράφτηκε στα 1952 - είναι ικανές να ανατρέψουν, κυριολεκτικά να τινάξουν στον αέρα το σάπιο οικοδόμημα της αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται. Διαβάστε:
Στο δεύτερο κεφάλαιο με τίτλο "Εθνικό Χρέος και Εθνικό Έλλειμμα" σημειώνει ο Πόσδαγλης, στις σελίδα 17:
"Όταν τα δανεισμένα κεφάλαια του διεθνούς καπιταλισμού βρεθούν στο όριο της απόδοσής τους τότε ακολουθεί μια απομείωση του Εθνικού Χρέους, που επιβάλλουν δια της βίας. Τότε θα επικαλεστούν την ανάγκη πλέριας συμμετοχής όλων των δανειστών, εννοώντας μ΄ αυτά τα λόγια ότι πρέπει να πληρώσουν οι αποταμιεύσεις των εργατών, των αγροτών και του λαού. Κυλάνε έτσι το χρέος τους από το Κράτος που στέρεψε από απόδοση στο γόνιμο χωράφι του αγρότη για να πάρουν κι από εκεί κέρδη."

Και συνεχίζει ο Πόσδαγλης πιο κάτω, στη σελίδα 22 στο ίδιο κεφάλαιο:
"Όταν η Ευρώπη μετά τον Πόλεμο θα φτιάσει το Νόμισμα για να απορροφήσει τα λαϊκά κεφάλαια, τότες θα στραφούν προς την Ελλάδα να της κόψουν το Χρέος που θα της έχουν φορτώσει, με σκοπό να τραβήξουν από τους εργαζόμενους και τους αγρότες ότι θα έχουν μαζέψει από το τέλος του Πολέμου και μετά". Αν βρίσκετε εντυπωσιακό να προβλέψει κανείς το κοινό νόμισμα από ένα κρατητήριο στα 1952 περιμένετε να δείτε παρακάτω:
"Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία θα γίνουν στόχος του διεθνούς κεφαλαίου μόλις φτιάσουνε το Νόμισμα. Το άθροισμα των δικών τους χρεών - που με τέχνη και κόπο θα τους έχουν φορτώσει - θα ισορροπεί, θα αντιπροσωπεύει το Χρέος μιας ψευτο-ένωσης, ώστε να ισοφαρίζει τα κέρδη των Γερμανο-Γάλλων και των ιμπεριαλιστών συμμάχων τους.". Σελίδα 24!
Αυτά γράφει ο Πόσδαγλης, με στοιχεία, αριθμούς και διαγράμματα, είπαμε από το 1952!
Στο τέταρτο κεφάλαιο "Τα Κόμματα" γράφει ο Πόσδαγλης στη σελίδα 121:
"Όταν ο λαός πρέπει να καθοδηγηθεί προς την απομείωση του Χρέους τότε χρειάζεται μια γενικής φύσης Κυβέρνηση (Σ.Σ.: Ο Πόσδαγλης μάλλον εννοεί μια Κυβέρνηση συνεργασίας), που θα αντιπαλεύει τα λαϊκά συμφέροντα σ' όλο το πλάτος της ιδεολογικής αντιπάλης. Ο διεθνής παράγοντας του καπιταλισμού θα φροντίσει ώστε να μην υπάρχουν δυνατότητες άλλες απ΄αυτές που θα λέει η γενικής φύσης Κυβέρνηση." Μήπως σας θυμίζει κάτι;
Γιατί όμως στην Ελλάδα; Τα εξηγεί όλα ο Πόσδαγλης:
"Αμερικανοί και Γερμανοί δεν μπορούν να ζήσουν πιο πέρα απ΄ το τέλος του αιώνα γιατί θαναι τόση η ανάγκη τους για κεφάλαια, όπως βλέπουμε ακριβώς στον πίνακα πιο πάνω, που θα πρέπει να βγάλουν τα πετρέλαια για τα οποία οι ίδιοι οι Γερμανοί ήρθαν να κάνουν Κατοχή στην Πατρίδα μας. Θα δείτε να ξαναβρίσκονται Σύμμαχοι, να συγκεντρώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους και να ασχολούνται με το χάρτη που ξέρουν όλοι τους και τον έχουν κλεισμένο στα συρτάρια τους.Και οι ξένοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους."
Σε ποιο χάρτη αναφέρεται αυτός ο μεγάλος και ξεχασμένος αγωνιστής; Ίσως τα πούμε σε ένα άλλο άρθρο..

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καμία αναφορά σε πρωτότυπο κείμενο.. ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ!!
ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
http://adiavroxoi.blogspot.com/2012/01/hoax-2012.html

ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ

Το τραγικό είναι ότι πληκτρολογώντας στο google Ισίδωρος Πόσδαγλης βγαίνει σε όλα τα blog το συγκεκριμένο κείμενο.
Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι ο καθένας αναπαράγει ότι βρεί μπροστά του αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην κοινή γνώμη.
Εεεεετσι… Εεεεετσι Διότι κάποιοι θα μπορούσαν από αυτή την ηλίθια συμπεριφορά του όχλου να βγάλουν συμπεράσματα για τη γούνα της μάζας πριν η μάζα το πάρει χαμπάρι…
ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΝ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ, ΤΡΑΒΑΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΤΗ ΜΠΟΥΓΑΔΑ ΠΟΥ ΑΠΛΩΣΑΤΕ

***ΜΑΚΕΔΩΝ*** είπε...

Εντυπωσιακό άρθρο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον . Ελπίζω να μην μας αφήσεις στα σκοτάδια ...

Ανώνυμος είπε...

Όχι να σας απογοητεύσω,αλλά δεν πρόκειται να βρείτε πουθενα στοιχεια για κατι τέτοιο.Οι μονες αναφορές που υπάρχουν είναι δημοσιευσεις και αναδημοσιεύσεις απο άλλα blog.
Με άλλα λόγια, το πρόσωπο, το βιβλίο και όλο το δημοσίευμα ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ!
Αναρωτιέμαι λοιπόν, ποιός ψυχασθενής ή πληρωμένος προβοκάτορας έγραψε το κείμενο αυτό, το οποίο συντελεί στην διάδοση της κατάθλιψης και της οργής, και για πιο λόγο.
Αναρωτιέμαι επίσης για το ύψος της ηλιθιότητας ή της υστεροβουλίας όλων αυτών που το αναδημοσίευσαν.
Αν τα πεις βέβαια αυτα στους "πατριώτες",θα σου πουν οτι είναι έργο της νεας τάξης που εξαφάνισε κάθε ίχνος απο τον πλανήτη γη του έργου του fictional character και όλων των υπόλοιπων στοιχείων...

Χάρης είπε...

Χμμ μου μυρίζει απίστευτο παραμύθι, ακριβώς όπως με την ιστορία με το θησαυρό στα ντουλάπια μιας υπηρεσίας που άξιζε περίπου όσο το 3πλάσιου του σημερινού παγκόσμιου ΑΕΠ. Εκτός του ότι περισσότερο μοιάζει με "προφητεία" παρά με οικονομική ανάλυση.

AOPATOS είπε...

το βιβλίο υπάρχει, το έχει στην κατοχή του γνωστός μου...θα αφαιρεσουμε τις αναρτήσεις που κατηγορούσαμε το βιβλίο κλπ από το ιστολόγιο μας...Επιπλέον δεν σας κάνει εντύπωση οτι θέλησαν να συκοφαντήσουν την είδηση...Προς στιγμη είχαμε πισθεί κι εμείς...αλλά απ τη στιγμή πυο το βιβλίο είναι στην κατοχή γνωστού σε μας προσώπου, αλλάζει το πράγμα...

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση εμπάθεια προς το κείμενο, επειδή δεν βρίσκετε το όνομα του στο internet. Μην εκπλαγείτε, πολλά βασικά πράγματα λείπουν από το ελληνικό internet. Δεύτερον, το blog που το αναφέρει ως internet hoax αναφέρει συγκεκριμένα πως ο σκοπός αυτής της κατασκευής ήταν να διασύρει απόψεις εκ των προτέρων κατά του μονόδρομου της Τρώϊκας. Πρώτον το κείμενο αναφέρεται ως μόδα του 2012, η Τρώϊκα έχει μπει εδώ και έναν χρόνο στη ζωή μας, Δεύτερον αναφέρει πως το κείμενο είναι του 2007, εποχή αρκετά πρώιμη των γεγονότων για να προβλεφθούν όλα τα παρελκόμενα ούτως ώστε να γίνει ένα πετυχημένο hoax. Είτε το έγραψε ειδικός χωρίς καλύτερη δουλειά να κάνει, ή μάντης για τον ίδιο λόγο. Εν πάση περιπτώσει συμφωνώ ότι πρέπει να προσέχουμε τι διαδίδουμε ως γεγονότα αλλά πρέπει και να προσέχουμε τι απορρίπτουμε γιατί το "δεν το βρίσκω" για μένα δεν είναι απόδειξη. Η ιστορία επαναλαμβάνεται, δεν είναι αδύνατο ένα μυαλό 50 χρόνια πίσω να δέσει τα κομμάτια, Ο Μαρξ δηλαδή πως το έκανε ενάμισι αιώνα πριν?

Ανώνυμος είπε...

Και εφ'όσον θέλατε βιβλίο και βιογραφικό
http://www.tsantiri.gr/blog/foto-afto-ine-to-vivlio-tou-isidorou-posdagli.html

gchatzi είπε...

http://sarantakos.wordpress.com/2012/02/02/bozdagli/

Ανώνυμος είπε...

Το 1952 δεν υπηρχε μονοτονικο.. ..."οικονομικη"... χωρις πνευμα... ο δημιουργος του εξωφυλλου ειναι κι αυτος το ιδιο μαλλον...αφελης και χωρις πνευμα...

Νίκος είπε...

Παιδιά δε παίρνουμε θέση για το θέμα,γιατί πολύ απλά δε ξέρουμε τι ισχύει.Τη γνώμη μας σας την είπαμε,όσο ψάξαμε(φυσικά και ψάξιμο δε σημαίνει googlaρισμα) δε βρήκαμε κάτι
Από εκεί και πέρα ότι νέο προκύψει σε συνεργασία με το blog του Λόγιου Ερμή θα σας ενημερώνουμε

Thiseas είπε...

http://thiseas-labyrinth.blogspot.gr/2012/08/blog-post_14.html

ASTRID είπε...

Γεια σου
Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας στην ανακοίνωση μου!
Είμαι ένας χρηματοοικονομικός σύμβουλος για μια ομάδα των ιδιωτικών επενδυτών που ζούν στο Μόντρεαλ.
Οικονομικών συνεργάτες μου θα ήθελαν να επενδύσουν στους ακόλουθους τομείς της γενικής ακίνητων περιουσιών, ξενοδοχεία, βιομηχανία, χρηματοδότηση έργων λιγότερο πιθανό μέσα από τις σχέσεις σας και κάτω από το κάλυμμα.
Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο και προτάσεις από εσάς.
E-mail: lucastrid123@gmail.com
Καλό για εσάς.