Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Διαβάστε το σκάνδαλο μεγατόνων...Πούλησαν σε μια μέρα όλο το δημόσιο

Στις 26 Απριλίου 2012 δημοσιεύεται το ΦΕΚ υπ΄αριθμόν Φύλλου 1363 το οποίο μπορείτε να το αναγνώσετε και εσείς στο site του εθνικού Τυπογραφείου.
Ελάχιστες μέρες πριν γίνουν οι εθνικές εκλογές που δεν ανέδειξαν τελικά νικητή οι Υπουργοί: Σαχινίδης, Διαμαντοπούλου, Βορίδης, Παπακωνσταντίνου, Κουτρουμάνης και Γερουλάνος αποφάσισαν να ιδιωτικοποιήσουν ουσιαστικά το δημόσιο στο σύνολό του.
Διαβάστε ως το τέλος για να δείτε και τι ποσά θα χάσει κατ΄ έτος το κράτος πέραν του τεράστιου κοινωνικού κόστους που θα αναλάβουν οι φορολογούμενοι.

Μεταβιβάζονται λοιπόν στο «Ταμείο
Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» τα εξής:
  • 51% απο τον ΟΛΠ (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε)
  • 51% του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.
  • 65 % της ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΡΙΟΥ Α.Ε.
  • 34 % της ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ Α.Ε
  • 34 % της ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.
  • 13,697%  του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε
  • 81% της ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Α.Ε.
  • 25% της ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.
  • 17% της ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.
  • 34% του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε.
  • 92% της ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.
  • 100% του ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.
  • και τέλος  55% της ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΑΡΚΟ Α.Ε.
Η έρευνά μας δείχνει για τις παραπάνω εταιρίες το κατά πόσον ζημιώνουν ή όχι τον φορολογούμενο(ακόμα και τώρα που στις τάξεις τους βρίσκονται υπεράριθμοι υπάλληλοι):

ΟΛΠ ΚΕΡΔΟΣ ΠΡΟ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 11.233.595 €

ΟΛΘ:ΚΕΡΔΟΣ ΠΡΟ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 10.618,659 €

ΔΕΠΑ: (για το 2011 δεν ανευρέθηκαν στοιχεία) για το 2010: ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ 90.800.000 €

ΕΥΔΑΠ:  ΚΕΡΔΟΣ ΠΡΟ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 24.311.000€ και ο κατάλογος μακρύς.

Στο σημείο αυτό θα σταθούμε στο εξής στοιχείο.Μπορεί το μνημόνιο να ζητάει να πουλήσουμε μέρος του σπάταλου και αχαλίνωτου δημόσιου τομέα ΑΛΛΑ...Για ποιο λόγο να πουλάς κερδοφόρες επιχειρήσεις (τη στιγμή που στην αρχή της μεταπολίτευσης κρατικοποιούσες ζημιογόνες...) και να μη τις κρατήσεις υπό τον έλεγχό σου, αφού πρώτα τις εξυγιάνεις ώστε να αυξήσεις και τα κέρδη. Πέραν αυτού του γεγονότος προκαλούμε τους αναγνώστες μας να μας πουν μια φορά στην ιστορία που ιδιωτικοποίηση του νερού δεν έφερε άμεσα αυξήσεις στα τιμολόγιά του (στην Αργεντινή έφτασε ο λογαριασμός του νερού να αποτελεί τόσο μεγάλο πονοκέφαλο για τα νοικοκυριά, όσο στις μέρες μας η θέρμανση και τα μηνιαία κοινόχρηστα,με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να το κρατικοποιήσουν ξανά.) και όλως τυχαίως στις πιο πολλές χώρες έβαλε το χέρι του ή το ΔΝΤ ή και η ίδια η Ε.Ε. με φωτεινό το παράδειγμα της Ιταλίας που έγινε Δημοψήφισμα (σ.σ. !!!!!!) και απάντησαν οι Ιταλοί με ένα ηχηρό ΟΧΙ. Παρόλα αυτά η εκεί διορισμένη από τη τρόικα κυβέρνηση το ιδιωτικοποίησε..

Και μη ξεχνάμε το εξής ψέμα για τον Δημόσιο τομέα στην Ελλάδα.Είναι σπάταλος, μπαίνεις με μέσον ,έχουμε ίσως ,όπως λένε οι φιλελεύθεροι, ένα σοβιετικού τύπου δημόσιο τομέα ΑΛΛΑ η κακοδιαχείριση έφτασε τους δημόσιους φορείς στο τέλμα και όχι ο ρόλος τους.. Στο αδιέξοδο μας οδήγησαν αποφάσεις, όπως ότι τα αποθεματικά, κάποιοι τα έπαιζαν σε δομημένα ομόλογα..ότι ζητούσαν από (κομματικούς) διευθυντές οργανισμών διάφοροι υπουργοί να πάρουν δάνεια τα οποία με λογιστικές αλχημείες τα χρέωναν στον οργανισμό αλλά τα λεφτά τα έπαιρνε η κεντρική κυβέρνηση και με πολλά άλλα που μας έφτασαν εν έτη 2012 ο ΟΤΕ,ο κερδοφόρος ΟΤΕ, να σκέφτεται να πουλήσει τον μοναδικό ελληνικό δορυφόρο που εξασφαλίζει ασφάλεια στην επικοινωνία των δικτύων των Ενόπλων Δυνάμεων και του διπλωματικού μας σώματος.

Τέλος,σήμερα (17.05.2012) και ενώ ορκίστηκε νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση, αποφασίστηκε να "παγώσουν" οι αποκρατικοποιήσεις και οι άνωθεν εταιρίες να μη συμπεριληφθούν σε διαγωνισμούς εως ότου υπάρξει νέα κυβέρνηση

Υποσχόμαστε να επανέλθουμε με ένα ντοκιμαντέρ που είναι στα σκαριά και με συνεντεύξεις πρωταγωνιστών για τα όσα διαδραματίζονται στη χώρα μας από ξόανα και μαριονέτες πολιτικούς 


15 σχόλια:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

καλά, κατακριτέο το γεγονός δεν αντιλέγω, αλλά για να πούμε και του στραβού το δίκιο αυτό είναι στα "νέα" εδώ και πόσους μήνες.. Όλες αυτές οι εταιρείες, έτσι ακριβώς η λίστα.. Δεν πέρασε και νύχτα! Έχει βουίξει ο τόπος.. Εσύ που ήσουνα;;

Unknown είπε...

Μόνο Το Βήμα το αναφέρει,στις ειδήσεις δεν έπαιξε

Μπαρμπανίκος Αρβανίτης είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ - ΜΗ ΣΑΣ ΝΙΑΖΕΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ή ΟΧΙ ΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΜΜΕ. ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΒΑΤΟ,
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ !!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ειδικά αυτό το 92% της Αγροτικής Τράπεζας είναι πέρα για πέρα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ. Ετσι θα "μεταβιβαστει" και με τη βούλα η γη των χρεωμενων ελλήνων γεωργών στις τράπεζες του εξωτερικού. Εδώ ακόμα συνεχιζουμε και ασχολούμαστε ΟΛΟΙ με τις διάφορες κομματικες πιπες ενω δεν εχουμε ιδεα τι σημαινει νεοφιλελευθερισμος και εταιρική διακυβερνηση. Έχουμε καταστείλει την κριτική σκέψη και την ικανοτητα να δουμε λιγάκι μπροστα, τόσο εγκεφαλοπλυμμένοι αλλά και απαθείς είμαστε. Οι πράκτορες των καναλιών εξεγείρονται όταν ακούνε τους όρους διατίμηση, κρατικός παρεμβατισμός λες και αυτά δεν ίσχυαν, δεν κινούταν ο κόσμος πριν αποφασίσουν οι μεγαλοκεφαλαιούχοι να τα αλλάξουν άρδην προς όφελος τους. Το σχεδιο τους απλό παρα ταυτα ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Και φυσικά κατα την δική τους σκοπια θα πρεπει να πεθανει η δημοκρατια... στη χωρα που γεννησε τη δημοκρατια!

Ανώνυμος είπε...

κρέμασμα στους προδότες που το υπέγραψαν!!!

Νικήτας Αποστόλου κάτοικος Ιωαννίνων είπε...

Μπράβο σας νέοι μου. Είμαι 70 χρονών σήμερα έμαθα την ιστοσελίδα σας και διαβάζοντάς σας έχω την πεπειθηση ότι η Έλλάδα μας έχοντας νέους σαν και εσάς έχει μέλλον και όλα θα τα ξεπεράσει.

tas mylo είπε...

Τι είναι ρε παιδιά το "Δημόσιο Α.Ε."? Από πότε έγινε η δημόσια περιουσία εταιρεία κ μάλιστα Α.Ε.??? Θα μας τρελάνουν τελείως μου φαίνεται. Το αποδέχονται πλέον ευθαρσώς ότι τα έχουν ξεπουλήσει όλα!! Κατέγραψαν την δημόσια περιουσία, σα να είναι χωράφι τους, σε εταιρεία και ....ξεπουλάνεεεεε!!!!!
ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ ΟΣΟ ΟΣΟ...

Ἀργυρῶ είπε...

Καλό εἶναι νά μήν περιμένωμε τά ΜΜΕ νά μᾶς ἑρμηνεύσουν καί πληροφορήσουν μά νά ψάχνωμε στα μπλόκ ἀφοῦ ἔχομε τις πληροφορίες ἀπό τό ἴδιο τό σάιτ τησ Βουλῆς. Τόν 'Ιούλιο τοῦ 2011 ψηφίσθηκε στήν Βουλή ἡ δημιουργία τοῦ ΤΑΙΠΕΔ πού εἶχε ἀποφασισθῂ τόν 'Ιούνιο πού ψηφιζόταν τό Μεσοπρόθεσμο στήν Βουλή καί γινόταν τῆς τρελλῆς στό Σύνταγμα. Από τόν Σεπτέμβριο ϋπάρχει ἡ ἱστοσελίδα τοῦ Ταμείου αποκρατικοποίησης πού δέν ἔκρυψε τίποτα εὐθύς ἐξαρχῆς! http://www.hraf.gr/gr

Unknown είπε...

Ένα μπράβο σας για το ότι γράφετε στο πολυτονικό

Ripis Costas είπε...

ΙΔΟΥ ΤΟ ΦΕΚ ΤΗΣ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ 34% ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 !!!
http://engineerseydap.blogspot.com/2012/05/34-25-2012.html

Εκχώρηση στη "ζούλα" του 34% της ΕΥΔΑΠ (σύνολο 61% μέχρι τώρα), λίγο πριν την λαική ετυμηγορία. ΝΤΡΟΠΗ !

http://engineerseydap.blogspot.com/2012/05/34-61.html

Ανώνυμος είπε...

Βαριές υπογραφές...ελαφριά συνείδηση...βαριά τιμωρία στην κάλπη!

http://medicitizen.blogspot.com/2012/05/blog-post_10.html

Εν κρυπτώ και εν μέσω προεκλογικής περιόδου κάποιοι εκχώρησαν δημόσια περιουσία και έπαιξαν σε διπλό ταμπλό με τους ψηφοφόρους τους!

http://medicitizen.blogspot.com/2012/05/blog-post_08.html

Unknown είπε...

Για το εν λόγω άρθρο ήδη μας προσέγγισαν νομικοί σύμβουλοι Υπουργών γιατί δήθεν του συκοφαντούμε..

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=3KO1sger7Bc

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα. Προτείνω το
http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2618.aspx#.T-wxosWMrDc