Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Πού πήγαν 450 εκατομμύρια € εν μέσω ακυβερνησίας;


Στις «τσέπες» του Dart Management fund μπήκε το 90% των 436 εκατ. ευρώ που πλήρωσε χθες το ελληνικό Δημόσιο για το ομόλογο που έληγε, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times που επικαλείται ανώνυμες πηγές και που μπορείτε να διαβάσετε εδώ αυτούσιο.   http://www.nytimes.com/2012/05/16/business/global/bet-on-greek-bonds-paid-off-for-vulture-fund.html?_r=3 

Δεν έχουμε πρόβλημα η χώρα να εκπληρώνει τις δανειακές τις υποχρεώσεις αλλά όχι σε τόσο φαιδρούς κατόχους ομολόγων της, την ίδια στιγμή που οι Έλληνες μικροομολογιούχοι έχασαν ουσιαστικά όλο τους το κεφάλαιο.

Πρόκειται για ένα «μυστικοπαθές» fund με έδρα τις Νήσους Cayman και ένα από τα πιο γνωστά vulture funds, αναφέρουν οι ΝΥΤ, τα οποία αγοράζουν ομόλογα χωρών που βρίσκονται κοντά σε χρεοκοπία και εν συνεχεία κινούνται νομικά εναντίων των κυβερνήσεων σε περίπτωση που αθετήσουν την υποχρέωση πληρωμής.

Όπως εξηγούν οι ΝΥΤ, funds όπως το Dart συσσωρεύουν τέτοιου είδους ομόλογα σε τιμές που κυμαίνονται συνήθως μεταξύ 60 και 70 cents για κάθε δολάριο, «ποντάροντας» στο ότι θα πληρωθούν τελικά στο ακέραιο.

Η πληρωμή του ελληνικού ομολόγου προς το Dart, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, θα μπορούσε να ενθαρρύνει τέτοιου είδους funds να κινηθούν ακόμη πιο επιθετικά έναντι της Ελλάδας. Για το χρέος των 6 δισ. ευρώ περίπου που παραμένει εκτός PSI, η επόμενη πληρωμή εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου είναι προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο, αν και αφορά ποσό μικρότερο από το χθεσινό. Και το ενδεχόμενο να χρειαστεί κάποια στιγμή νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι κάτι που οι διαχειριστές αυτών των funds έχουν κάθε λόγο να συνυπολογίζουν.

«Μας έπιασαν στη χειρότερη στιγμή αδυναμίας» δήλωσε στους New York Times ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης, οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα συμμετείχε στη διαδικασία λήψης της απόφασης για πληρωμή του ομολόγου. «Αλλά αυτό δεν προδικάζει τις μελλοντικές μας αποφάσεις για τέτοια ζητήματα», προσέθεσε ο κ. Χαρδούβελης

Τα συμπεράσματα δικά σας. Το foititesoikonomikon.blogspot.com θα συνεχίσει την έρευνα γύρω από αυτό το τόσο λεπτό θέμα

6 σχόλια:

σακισ είπε...

γιαυτο ψηφιζουμε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΟΜΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!!
http://ganodermaclub.dxnnet.com

Unknown είπε...

Και στη περίοδο του Χρηματιστηρίου ανοίξουν οι λογαριασμοι να δουμε τι έλεγε ο Καμμένος τότε

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ να μην πετάτε κομματικές κορώνες χωρίς επιχειρήματα ή ανίκρυσμα, γτι θα καταλήξουμε σε μπάχαλο. ...Ήδη με το ζόρι κρατιέμαι.
Αναφέρομαι στον "σακισ"

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=3KO1sger7Bc

Και αυτοί ακόμα κλέβουν...Αυτό το έχετε δεί? Ηθελα να ξερα τι τους χρειαζόμαστε ρε παιδιά... Και δεν έφτανε η οικονομική χούντα..έχουμε και τα ..έρμαια που νομίζουν ότι η πραγματική χούντα θα μας σώσει..ε μη σώσει δηλαδή...Πόσο πιο χάλια; Οικονομικά σπουδάζουμε ας αρχίσουμε τις προτάσεις..

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω οτι η dart management, η η γκομενα του αρχικου δανειστη αγορασε τα ομολογα στην δευτερογενη αγορα.
Δεν καταλαβαινω την Προδοσια ?
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΙΟ ΛΙΑΝΑ
ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ , ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ, ΠΕΣ ΜΟΥ.
ΕΚΔΙΔΕΙΣ ΜΙΑ ΕΠΙΤΑΓΗ(ομολογο) (1ΟΟ ΕΥΡΩ).
ΚΑΙ ΛΗΓΕΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΑΣ ΠΟΥΜΕ
ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΣ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΕΥΡΩ(ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΓΗ ΔΗΛΑΔΗ) , ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΟΤΩΝΕΙ, Η ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ, Η ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ, Η ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.
ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΗΝ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΕΙ Η DART MANAGEMENT ΓΙΑ 80 ΕΥΡΩ,Η Η ΓΚΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΙΠΑ . ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΗ ΔΙΝΕΙ ΓΙΑ 40 ΕΥΡΩ.
ΕΣΥ ( Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΑ 100 ΕΥΡΩ) ΠΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ? ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΣΘΗΚΕς ΑΡΧΙΚΑ.ΤΙ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ. ΜΠΟΡΕΙ Ο Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΓΚΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΖΑΜΠΑ. ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΩΦΛΗΣΕΙς ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ?
ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ την προδοσια δεν καταλαβαινω?
Μηπως δεν εχετε ασχοληθει ποτε με αγορα?

Unknown είπε...

Τι δε κατάλαβες φίλε Ανώνυμε;Είπαμε ποτέ να μη πληρώσει το κράτος τις υποχρεώσεις του;Ένα κείμενό μας που το λέμε βρες μας.

Η ερώτηση στο παράδειγμά σου είναι εξής,αφού σου απαντήσω ότι πρέπει το κράτος να πληρώσει το Σεπτέμβριο 100€,όπως είπες.Σε ρωτώ λοιπόν,όταν η ¨γκόμενα¨ή όπως αλλιώς θες πες το,πάρε πίσω 100€ γιατί ένας άλλος να πάρει πίσω 27€; Στο 27% αποτιμώνται οι αξίες των ομολόγων στις Α.Ε. σύμφωνα με απόφαση του ΣΟΕΛ και βάσει τους ισολογισμούς που δημοσιεύθηκαν αυτές τις μέρες.
Αν εσύ δε βλέπεις κάπου τη προδοσία,δικαίωμά σου.
Όσον αφορά το άλλο,άσχετοι είμαστε,καθώς ούτε ο Θεός δε γνωρίζει το σύνολο των οικονομικών γνώσεων.
Ότι έχουμε γράψει μέχρι σήμερα ήταν εμπεριστατωμένο και όχι φούσκα,οπότε στο αντιστρέφουμε