Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

9/10/2012 Ο εχθρός προ των Πυλών


Ξεκινάμε χωρίς εισαγωγή, είτε το πείτε το κείμενο προϊόν λαϊκισμού, είτε σας αρέσει σας απαντάμε… Δε μας ενδιαφέρει, οι σκέψεις ακόμη τουλάχιστον  δεν είναι παράνομες για αυτό μην τους  βάζετε ταμπέλες.
Σε λίγες ώρες το κέντρο της Αθήνας θα το επισκεφθεί η κα. Μέρκελ όπου και θα συνομιλήσει με τους πολιτικούς μας για να δουν ποιο είναι το μέλλον μας, εντός Ευρώπης, εκτός, με ΦΠΑ 23% ή 80%, με νέο PSI ή χωρίς κτλ. κτλ κτλ..
Σε αυτό το κείμενο δε θα σας κουράσουμε με αριθμούς, ας σιγήσουν οι αριθμοί, ας αφήσουμε τους μεγάλους που δε βρίσκονται πλέον μαζί μας να μας πουν το τι συμβαίνει σήμερα… Το κέντρο της Αθήνας παραμένει κλειστό και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε συνάθροιση και πορεία προς αυτό. Και εξακολουθείτε να πιστεύεται πως ζούμε σε μια δημοκρατία; Πως το μίζερο σήμερα και το ανέλπιδο αύριο θα ανατραπούν μόνο μέσω δικαστηρίων και Αρείων Πάγων; Το σκηνικό που  στήνετε από την ΕΛ.ΑΣ. συγχωρέστε μας αλλά δε θα μπορούσε να μας θυμίσει κάτι διαφορετικό από αυτό:

«Μα ένα βράδυ σκοτεινό σαν όλα τ' άλλα κράταγε τσίλιες παίζοντας ακορντεόν
γερμανικά καμιόνια στάθηκαν στη μάντρα και μια ριπή σταμάτησε τ' ακορντεόν

Τ' αρχινισμένο σύνθημα πάντα μου μένει όποτε ακούω από τότε ακορντεόν
κι έχει σαν στάμπα τη ζωή μου σημαδέψει δε θα περάσει ο φασισμός»
Και για να κάνω τη κατάσταση χειρότερη, δυο μονάχα οικοδομικά τετράγωνα μακριά από το κτήριο στο οποίο θα υπογράψουν νέες ταφόπλακες και νέες συμβάσεις, νέες αλυσίδες για τους Έλληνες, στο ίδιο σημείο που ο Χριστοφοράκος παλιά έπινε καφέ με φίλους και έκλεινε δουλειές…. στο κτήριο λοιπόν αυτό, υπάρχει κοντά ένα άγαλμα.. Ενός Ανθρώπου, ενός Έλληνα που πολέμησε ( με τα καλά και τα στραβά του) για το υπέρτατο αγαθό.. Την Ελευθερία.
Ας σταθούμε λοιπόν σε ένα ακόμη άρθρο σε ευχολόγια, αφού πράξεις ουσιαστικές δε βλέπουμε.. Πέρα από τα ειδικά σκυλιά, τα ελικόπτερα, τους ειδικούς φράχτες και όσα ακόμη επιστρατεύσετε..να θυμάστε. Η καρδιά του Λοΐζου και η σπάθα του Γέρου του Μοριά θα βρίσκονται εκεί να σας κοιτάζουν, να κρίνουν τα λόγια, μα κυρίως, τα έργα σας.
Καλημέρα Ήλιε, Τρίτη 9/10/12

Δεν υπάρχουν σχόλια: