Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Λίγα λόγια για τους Φοιτητές Οικονομικών


Οι  Φοιτητές Οικονομικών είναι μια ομάδα ανθρώπων, νεαρών σε ηλικία οι οποίοι είναι φοιτητές, εργαζόμενοι, μεταπτυχιακοί κτλ. Τα μέλη μας είναι σε πολλές γωνιές του πλανήτη και όλους μας ενώνει κάτι κοινό: Η αγάπη για αυτή τη χώρα αλλά και η αποστρέφεια για το σημερινό της χάλι. Μια αποστρέφεια που δε θα γίνει στείρα κριτική και καταδίκη, αλλά πετάμε το μανδύα της γκρίνιας του Νεοέλληνα και αρχίζουμε να παράγουμε, ιδέες, λύσεις και ελπίδα χωρίς ουδεμία εθνικιστική κορώνα. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι,απλά ως Έλληνες,πρώτο στόχο έχουμε να βοηθήσουμε όσους μεγαλώσαμε μαζί.
Ποιοι την απαρτίζουν:
Απαρτίζεται από πλήθος ατόμων με οικονομικές γνώσεις ενώ εδώ και καιρό της προσπάθειάς μας συνδράμουν γιατροί, δικηγόροι, άτομα από το πολυτεχνείο κτλ. Στο έργο μας έρχονται να βοηθήσουν άτομα από το χώρο των
blogs όπως ο Λόγιος Ερμής .
Οι στόχοι μας
Στόχοι μας είναι, για αρχή, η δημιουργία κάποιων ντοκιμαντέρ που θα παρέχουν τις απαιτούμενες γνώσεις στους αναγνώστες μας, να δούμε με ποιο τρόπο και γιατί μας έφτασαν εδώ και ποιοι επωφελήθηκαν. Η γνώση είναι δύναμη και θα προσπαθήσουμε να
ανοίξουμε τα μάτια του κόσμου γύρω από το κομμάτι των  γεγονότων που συνέβησαν όλο αυτό το διάστημα και που αφήνουν πίσω ένα σκοτεινό πέπλο μυστηρίου για το αν έπρεπε να κινηθούν οι άρχοντες του τόπου κατ΄αυτό τον τρόπο.
Θα υπάρξει μια καμπάνια μέσω ενός βίντεο σε όλη την Ευρώπη για ευαισθητοποίησή της γύρω από το θέμα της Ελλάδας και για να τους δείξουμε ότι οι Έλληνες δεν είμαστε όπως μας φαντάζονται.
Τέλος μα ίσως το πιο σπουδαίο. Τέλος η γκρίνια..Όχι άλλη κριτική! Μαζί με σοβαρούς ανθρώπους που θα ζητήσουμε να μας βοηθήσουν, θα ετοιμάσουμε μια δημοσίευση σα γνήσιοι απόγονοι του Ρήγα Φεραίου και το Νικόλαου Ζολώτα η οποία θα είναι γεμάτη με λύσεις, λύσεις για να αναπτυχθούμε και όχι μόνο στο τομέα της οικονομίας αλλά και στο τομέα της κοινωνίας.
Πλήθος άλλων στόχων προκύπτουν καθημερινά με τις συζητήσεις και τις ζυμώσεις που γίνονται στα πλαίσια των συναντήσεών μας. Ελπίζουμε όλοι να είναι δημιουργικοί και γενικότερα στόχο να είναι η βελτίωση της εικόνας και της πραγματικής ζωής στην Ελλάδα:
«
Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε, άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός.» Οδυσσέας Ελύτης.
Η ιδεολογία μας 
Δεν ανήκουμε σε κάποιο πολιτικό χώρο. Ούτε αριστερό, ούτε δεξιό, τίποτα. Τα κόμματα και οι ιδεολογίες το μόνο που καταφέρνουν είναι η διαιώνιση της διχόνοιας. Πιστεύουμε ότι πρέπει όλοι ως Έλληνες να είμαστε ενωμένοι, χωρίς όμως εθνικιστικές φανφάρες. Οι Έλληνες ως ράτσα δεν αποτελούμε ανώτερη φυλή, οι Έλληνες όμως στη σκέψη αποτελούν αυτούς που όπως έχει αποδειχθεί έπλασαν πολιτισμό, έρευνα, κάλος.
Κατακλείδα:
Δε γνωρίζουμε αν θα τα καταφέρουμε, ξέρουμε όμως ότι: ¨Όταν σηκώνεις τα χέρια σου για να πιάσεις τα αστέρια, το μόνο σίγουρο είναι πως δε θα καταλήξεις να κρατάς λάσπη¨
Ο οποιοσδήποτε μπορεί και θέλει να μας βοηθήσει, υλικά ή πνευματικά, ας επικοινωνήσει μαζί μας στο:
foititesoikonomikon@gmail.com
Μείνετε συντονισμένοι στο
blog μας και στο κανάλι μας στο Facebook, καθώς οι αναρτήσεις μας δεν είναι καθημερινές, αφού η ενασχόλησή μας με τα κοινά δε μας επιφέρει το ελάχιστο κέρδος (δε θα δείτε ούτε μια διαφήμιση στο blog μας)παρά μόνο αιμορραγία του προσωπικού μας χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: