Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Ποιες πλούσιες χώρες έχουν τη μεγαλύτερη ανισότητα; Η Ελλάδα; (Infographic)

Ένα γράφημα που δημιουργήσαμε με αφορμή τη δημοσίευση της Morgan Stanley, για το ποιες πλούσιες χώρες έχουν το μεγαλύτερο δείκτη ανισότητας. Μέσα στην έρευνα αναφέρεται αναλυτικά πως προκύπτει αυτή η κατάταξη καθώς και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες.





Η ανισότητα είναι σε άνοδο σε αρκετές ανεπτυγμένες οικονομίες του κόσμου. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας έκθεσης της Morgan Stanley για την ανισότητα.

Για τον υπολογισμό του δείκτη ανισότητας (γνωστού ως MSII), η Morgan Stanley χρησιμοποιεί μια ποικιλία παραγόντων, προχωρώντας πέρα από τον κοινώς χρησιμοποιούμενο συντελεστή GINI για να συμπεριλάβει μέτρα διασποράς των μισθών, ενσωμάτωσης στο χώρο εργασίας, την κατάσταση της υγείας και την ψηφιακή πρόσβαση. Η έκθεση υποστηρίζει ότι αυτή η πολύπλευρη προσέγγιση επιτρέπει μια πιο διαφοροποιημένη άποψη της ανισότητας.

Ο ακόλουθος πίνακας παρουσιάζει τα αποτελέσματα όλων αυτών των μεταβλητών για τις χώρες που αξιολογούνται στην έκθεση, και αναδεικνύει τις επιδόσεις σε όλους αυτούς τους δείκτες. Ο βαθμός 1 δείχνει τα υψηλότερα επίπεδα ανισότητας.

Το Infographic είναι διαδραστικό. Πατήστε με το ποντίκι πάνω να δείτε την κατάταξη και άλλες πληροφορίες.

Δείτε ολόκληρη την έρευνα ΕΔΩ

Βρείτε μας στο Facebook στο Φοιτητές Οικονομικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: