Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Πήρε 49,2 δις ευρώ μέσω SWAP η νέα κυβέρνηση; (video)Η κυβέρνηση Τσίπρα αναγκάστηκε να προβεί σε 49,4 δις swaps από τη Γενική Κυβέρνηση τους πρώτους δυο μήνες για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Αυτό δήλωσε ο Πέτρος Μηλιαράκης, νομικός σύμβουλος της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην εκπομπή Αντι-Θέσεις του Γιώργου Σαχίνη στο Κρήτη TV.

Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει πειστικά και να αποκαλύψει το σύνολο των στοιχείων. Διαφορετικά ελέγχεται καθ' ότι τα swap αυτά δεν έγιναν για μισθούς και συντάξεις, αλλά γιατί το δημόσιο ταμείο λεηλατήθηκε προκειμένου να πληρωθούν οι δανειστές. Σημειώνουμε ότι τα swap δεν καταγράφονται στο δημόσιο χρέος κι έτσι η κυβέρνηση που τα συνάπτει μπορεί να τα κρύψει τουλάχιστον μέχρι τη λήξη τους.

Αν έκανε κάτι τέτοιο η κυβέρνηση Τσίπρα σημαίνει ότι αυτομάτως πρόσθεσε κοντά 50 δις ευρώ πρόσθετο αφανές δημόσιο χρέος σε μια ρημαγμένη από τους δανειστές χώρα. Χώρια το γεγονός ότι τέτοιες πρακτικές συνοδεύονται από ύποπτες συναλλαγές διαπλοκής και κερδοσκοπίας ανάμεσα σε πολιτικούς και ανάδοχες τράπεζες.

Δείτε το απόσπασμα:Το άρθρο αποτελεί αναδημοσίευση του σχολίου στον τοίχο του κυρίου Καζάκη.
https://www.facebook.com/dimitris.kazakis.5/posts/553174138155300

Δεν υπάρχουν σχόλια: